Slægtshistorie

"Det er en ringe slægt, der ikke har slægtsminder, og det er en ringe slægt, der ikke efterlader sig sådanne. Men den mand og den slægt er endnu ringere, som ikke vil værne om sine minder, så de kan gå videre til børn og børnebørn, slægt efter slægt". (Tidligere statsminister J.C. Christensen)


Zeuner-slægten må formodedes at være opstået på en håndvær­ker‑ og handelstradition, idet slægtsnavnet i sig selv vidner om vor håndværksmæssige og centraleuropæiske baggrund: Zeuner = Zauner = Zaunmacher, hvilket er tysk og betyder Gærdebygger.

Se afsnittet om heraldik nedenfor.


Jeg har lagt mange timers arbejde i forskning og dokumentation af disse aner og slægtninge, så jeg håber derfor, du får glæde af de informationer, du finder her.

Foruden Zeuner rummer databasen også slægterne Brogaard, Bundtzen, Hasfeldt, Jeberg, Kornerup, Kornum, Langebek/Langebæk

Steckhahn, Stolzenberg og mange flere. God fornøjelse.Jakob ZeunerDette er historien om min far, Georg Zeuner, men samtidig en beretning om modstandskampen i Horsens under 2. Verdenskrig.Den triste og den gode historie om Peter og Maren Zeuner (mine oldeforældre). Trist fordi de politiske forviklinger under Estrup-styret førte til konkurs og tidlig død for den ene, og god fordi enken fik opbygget sin egen lille butik, fik politisk indflydelse og blev et levende forbillede for de nye slægtsled i huset på Søndergade 27 i Hinnerup.                                                                                Søgbar slægtsdatabase for personer med relation til Zeuner-slægten i Danmark.

 
  Copyright @ All Rights Reserved